A1 wint spannend duel tegen Quintus

By 1 november 2016Jeugd, Nieuws

Verslag door Michel van Diepen – Waar de afgelopen wedstrijd de neutrale toeschouwer nog niet echt werd verwend door de A1, was dat dit duel tegen Quintus wel anders.
Het was snel duidelijk dat beide partijen de wedstrijd niet wilden verliezen, ook al begon VOC de wedstrijd niet heel goed en was Quintus net wat scherper. Hoewel VOC nog wel op 0-1 kwam, waren het de meiden van Quintus die elkaar wat makkelijker leken te vinden. Het spel van VOC was in de beginfase wat rommelig en ook was er veel onnodig balverlies door slordige passing en te snel afronden. Halverwege de eerste helft bleef VOC nog wel in het spoor van Quintus, met name door Lotte die de eerste drie punten aan Amsterdamse kant binnen schoot. VOC kwam niet lekker in de wedstrijd en het doel bleek regelmatig te klein en de keeper van Quintus een te groot obstakel, de ruststand was dan ook terecht 14-10 voor Quintus.

img_0519

Na wat aanpassingen in de rust kwam VOC erg goed uit de kleedkamer. Verdedigend stond het beter en leek er wat meer durf en rust in het spel en aanvallen van VOC aanwezig te zijn, het eerste kwartier van de tweede helft ging de wedstrijd dan ook redelijk gelijk op. Aan beide zijden kon het aanwezige publiek genieten van enkele mooie doelpunten.

Halverwege de tweede helft, bij een stand van 20-15 in het voordeel van Quintus kreeg VOC steeds meer grip op de wedstrijd en volgden er tien goede minuten waarin VOC negen keer het net wisten te vinden tegen twee keer voor Quintus. Dit was dan ook het moment dat VOC voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong wist te komen.

Het was ook goed om te zien dan de meiden van VOC zich niet van de wijs lieten brengen door de beslissingen van het arbitrale duo, die drie doelpunten van VOC terugfloten en af en toe wat warrig waren in hun beslissingen, maar geconcentreerd hun eigen spel bleven spelen. Wat volgde waren vijf uiterst spannende slotminuten waarin de overwinning eigenlijk niet echt meer in gevaar kwam, ook niet toen VOC nog een vreemde 2 minuten tijdstraf kreeg twee minuten voor tijd. De uiteindelijke 25-27 overwinning lijkt gezien het scoreverloop iets geflatteerd, maar zeker gezien het spelbeeld van de tweede helft niet geheel onterecht.