Dames A1 starten competitie met winst

By 10 oktober 2016Jeugd, Nieuws

img_0502 – Verslaggever: Michel van Diepen – Zaterdag stond de eerste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma.
Na de nodige oefenwedstrijden, toernooien en trials in achtereenvolgens Oldenburg(D), Arnhem, Geleen, Panningen en Raalte was nu Vido uit Purmerend de tegenstander.
Niet helemaal compleet begonnen de meiden aan de wedstrijd en duurde het even voordat ze concentratie te pakken hadden, waarschijnlijk mede dankzij de rommelige warming-up in de kleine gang omdat er nog een wedstrijd aan de gang was. Het was dan ook Vido die scherper begonnen en op voorsprong kwamen in de wedstrijd(1-0). Het duurde even voordat VOC in de wedstrijd kwam en de meiden hadden zeker in het begin wat moeite om elkaar te vinden. Pas bij de stand van 4-5 in het voordeel van VOC en Ashley een penalty stopte konden de meiden uitlopen, een paar snelle tegenaanvallen van met name Kelsey en Demy kwam het tot uiteindelijk een voorsprong van 8-23 met de rust.
Na de rust gingen de meiden goed door waar ze gebleven waren en begonnen ze in tegenstelling tot de eerste helft wel scherp. Het was gelijk Cajune die een penalty stopte en VOC kreeg vervolgens geen doelpunt tegen voor 15 minuten lang, de verdediging stond goed.
Bij een stand van 13-39 in de loop van de tweede helft was het af en toe tijd voor wat gallery-play, hoewel de vliegertjes deze wedstrijd niet echt lukte en ook af en toe ook zonder keeper werd gespeeld. Het duurde daarom even voordat de veertigste viel, Bente was de gelukkige en VOC kon uitlopen naar uiteindelijk een eindstand van 14-43 (ook al had de wedstrijdtafel een stand van 14-42)
Al met al kunnen de meiden terugkijken op een redelijke eerste wedstrijd, waarbij het gebrek aan scherpte gelukkig niet werd afgestraft.
Volgende week de eerste thuiswedstrijd van het seizoen, om 11.00 uur in sporthal Elzenhagen tegen J.H.C. uit Julianadorp.