Dames A1 steviger aan kop

By 6 december 2016Jeugd, Nieuws

Verslag Michel van Diepen – Met nog 3 rondes te spelen zit de eerste helft van de competitie er bijna weer op. Zonder ZoĆ«, die met de Handbal Academy in Zweden zit, trokken de meiden richting Wognum voor de uitwedstrijd tegen SEW.
SEW stond op dat moment tweede in de stand met 2 punten minder dan VOC, dus het beloofde een pittige wedstrijd te worden.
SEW begon goed en stond eigenlijk als snel met 2-0 voor, maar erg onder de indruk waren de VOC meiden niet. De eerste helft was een tijdje een redelijk gelijk opgaande strijd, waar de beide ploegen elkaar afwisselden in scores. Tot het moment dat het 7-7 stond ging de wedstrijd gelijk op en kwam VOC steeds lekkerder in de wedstrijd te zitten, de meiden wisselden mooie snelle aanvallen af met uitstekende schoten uit de tweede lijn. Na circa 20 minuten kwam VOC met vier speelsters te staan door 2 maal een 2-minuten straf, maar wisten in ondertal 2 maal te scoren zonder een doelpunt tegen te krijgen. Dit gaf de meiden weer extra kracht en vervolgens liep VOC uit naar een 8-12 voorsprong in de rust, hierbij geholpen door de keeper die in de eerste helft 2 penalty’s wist te stoppen.
De meiden begonnen weer goed aan de tweede helft en liepen al snel uit naar 8-14, waarna er toch wat onrust in de ploeg sloop. Dit was mede het gevolg van het matige fluiten van de scheidsrechter in deze fase van de wedstrijd, waar ik niet het gevoel had dat er aan beiden zijden van het veld op dezelfde manier werd geoordeeld. SEW kwam terug naar 12-15, waarna VOC zich echter goed herstelde en zich niet van de wijs liet brengen door de scheidsrechter of het SEW publiek. De overwinning kwam niet meer in gevaar en een eindstand van 16-22 was dan ook geen verassing. Mijn complimenten voor alle meiden, de overwinning was een echte teamprestatie. Met veel mooie doelpunten, goed uitgespeelde aanvallen, een hardwerkende verdediging en 2 uitstekende keepende keepers had SEW ditmaal eigenlijk geen enkele kans op de overwinning.
Zondag a.s. staat om 12.00 uur de thuiswedstrijd tegen Meervogels op het programma.