Doneer een mondkapje

By 13 mei 2020Nieuws

In de Nederlandse zorg heerst nog altijd een groot tekort aan mondkapjes. Voor de zorg in ziekenhuizen is dit inmiddels redelijk onder controle, maar nog altijd zijn er op veel plekken mondkapjes nodig die niet of slecht verkrijgbaar zijn. De Nederlandse zorg heeft nog altijd zo’n 100.000 mondkapjes per dag nodig en daarvoor is veel geld nodig.

VOC Amsterdam ondersteunt de actie om mondkapje te doneren door het schenken van geldbedragen om de zorg te voorzien van mondkapjes.

Help de helden van de zorg door een klein bedrag over te maken op www.doneereenmondkapje.nl

Hoe komt de organisatie aan de mondkapjes?
Dankzij directe contacten en aanwezigheid in de industrie in China kunnen de initiatiefnemers mondkapjes en andere spullen met voorrang verkrijgen. De eerste productie van honderdduizend stuks is al uitgevoerd. Zij willen graag een volgende lading bestellen, maar daar is geld voor nodig. Om deze reden hebben zij het initiatief van doneereenmondkapje.nl opgezet. Iedere opgehaalde cent gaat naar de aankoop van mondkapjes en wordt geheel zonder winstbedrag geproduceerd en gedoneerd aan ziekenhuizen.

Aan wie wordt gedoneerd?
Er wordt gratis geleverd en gedoneerd aan ziekenhuizen en andere zorginstellingen die direct te maken hebben met de verzorging van coronapatiƫnten. Heeft uw zorginstelling mondkapjes of andere middelen nodig? Stuur een e-mail naar info@doneereenmondkapje.nl.