Sponsoring

Snel, effectief en verrassend

Bovenstaande woorden slaan op Handbal, de meest dynamische teamsport ter wereld en in het bijzonder op VOC Amsterdam.

VOC Amsterdam is ontstaan door het samengaan in juni 2006 van de twee prominentste handbalclubs van Amsterdam-Noord: de Volewijckers en OrienTo, en speelt tophandbal sinds 1943 en is mede dankzij een veel geroemde jeugdopleiding, een begrip binnen handballend Nederland en Europa. Veel VOC-speelsters zijn dankzij die opleiding en uitstekende talentbegeleiding uitgegroeid tot International en benaderd door clubs uit o.m. Duitsland en Denemarken, zoals Natasja Burgers, Pearl van de Wissel, Joyce Hilster, Wendy Smits, Debbie Bont, Tess Wester, Yvette Broch,  Angela Malestein, Laura van der Heijde, Estavana Polman, Michelle Goos en Charris Rozemalen.

Het bestuur van VOC Amsterdam heeft een ambitieus meer-jaren plan opgesteld met betrekking tot de jeugdopleiding en de selectieteams en die luidt :

In alle leeftijdsklassen spelen op het hoogste niveau en willen ieder jaar een poging doen om het landskampioenschap van Nederland binnen te halen, daarnaast neemt de vereniging ieder jaar deel aan de Europa Cup.

Het bestuur en de technische commissie zijn ervan overtuigd datdeze ambities alle kans van slagen zullen hebben. Gezien de immer aanwezige goedverzorgde jeugdopleiding, de recente instroom van jeugdig talent en reeds door ons opgeleide speelsters die reeds onze damesselectie spelen is voor nu als in de toekomstige jaren tophandbal in Amsterdam en omstreken mogelijk, Hierdoor zal VOC Amsterdam een (sportief) visitekaartje zijn voor Amsterdam waar ook u zakelijk van kunt profiteren.

Het bestuur is zich ervan bewust dat de doelstellingen voor de komende periode een prijskaartje hebben en daarom nodigen wij u uit om als sponsor deel te nemen aan het verwezenlijken van de successen van VOC Amsterdam. Deze successen zullen niet onopgemerkt blijven en middels de regionale pers (dag- en weekbladen en TV) en de nationale pers (dag- en sportbladen, NOS Studio Sport en RTV NH) gemeld worden.

Sponsoropties

De mogelijkheden om als sponsor deel uit te maken tot de totstandkoming van een succesvol VOC Amsterdam hebben wij op een rij gezet:

Pakket 1: Shirtsponsor eredivisie (2 jaar)

Pakket 1: Shirtsponsor eredivisie (2 jaar)

De shirtsponsor eredivisie stelt een geldbedrag ter beschikking op jaarbasis (afhankelijk van grootte) voor een periode van minimaal 2 jaar. Het geld zal gebruikt worden voor de ondersteuning van tophandbal. Het shirtsponsor eredivisie pakket omvat de volgende tegenprestaties:

 • Sponsornaam op spelerstenue in de eredivisie (opdrukkosten in overleg)
 • Naamsbekendheid via nationale en internationale dekking (Europacup)
 • Plaatsing van reclamebord bij wedstrijden van Dames 1 (Eredivisie, Beker en EC)
 • Recht op gratis consumpties
 • 6 toegangskaarten per thuiswedstrijd van de Dames 1
 • Prominente naamsvermelding incl. link op website VOC Amsterdam
 • Naamsvermelding in het programmaboekje tijdens thuiswedstrijden van Dames 1

Pakket 2: Businessclub met reclamebord

Pakket 2: Businessclub met reclamebord

Businessclub & reclamebord op jaarbasis voor een periode van 1 jaar. Het geld is vrij besteedbaar voor het bestuur, mits het verantwoord kan worden. Het “Businessclub & reclamebord” pakket omvat de volgende tegenprestaties:

 • Plaatsing van reclamebord bij wedstrijden van Dames 1 (Eredivisie, Beker en EC)
 • Recht op gratis consumpties
 • 4 toegangskaarten per thuiswedstrijd van de Dames 1
 • Naamsvermelding inclusief link op de website van VOC Amsterdam
 • Naamsvermelding in het programmaboekje tijdens thuiswedstrijden van Dames 1

Pakket 3: Shirtsponsor junioren en overige senioren (niet Dames 1)

Pakket 3: Shirtsponsor junioren en overige senioren (niet Dames 1)

De shirtsponsor junioren stelt een geldbedrag ter beschikking van op jaarbasis voor een periode van 3 jaar. Het” shirtsponsor” pakket omvat de volgende tegenprestaties:

 • Naamsbekendheid via naamsvermelding op spelerstenue van een team (opdrukkosten in overleg)
 • Naamsvermelding inclusief link op de website van VOC Amsterdam
 • Naamsvermelding in het programmaboekje tijdens thuiswedstrijden van Dames 1

Pakket 4: Wedstrijdbal

Pakket 4: Wedstrijdbal

De sponsor stelt eenmalig een geldbedrag ter beschikking tijdens een thuiswedstrijd van Dames 1. Het pakket omvat de volgende tegenprestatie:

 • 2 toegangskaarten van de betreffende thuiswedstrijd van de Dames 1
 • Vermelding in het programmaboekje van de betreffende eredivisie wedstrijd van de Dames 1
 • Het omroepen van de wedstrijdbalsponsor voorafgaand aan de betreffende wedstrijd van de Dames 1

Pakket 5: Club van 100

Pakket 5: Club van 100

De sponsor is lid van “De club van 100” en  stelt een geldbedrag ter beschikking van €100,- op jaarbasis voor een minimale periode van 1 jaar. Het” club van 100” pakket omvat de volgende tegenprestatie:

 • 2 toegangskaarten bij alle eredivisie- en bekerwedstrijden van de Dames 1
 • Naamsvermelding in de Club van 100 op de website van VOC Amsterdam

Het bestuur van VOC Amsterdam ziet u niet alleen als geldgever maar wil u, naast het sportieve, ook twee-wekelijks een plek bieden waar u op een ontspannen manier in contact kunt komen met ondernemers uit de regio. Daarnaast kunt u van de VOC-Business Club, die gevestigd is in de Sporthal Elzenhagen, gebruik maken voor het ontvangen van uw relaties. Wij hebben de intentie om naast het sportieve aspect ook een paar keer per jaar zakelijk relevante bijeenkomsten te organiseren.

Wij hopen dat u en uw bedrijf zich door deze informatie aangesproken voelen voor een succesvolle samenwerking met VOC Amsterdam.

Next steps

Voor meer informatie en of vragen vragen wij u contact op te nemen met de Sponsorcommissie van VOC Amsterdam:

Robin Ternede

Mobiel: 06-28342511

E-mail: secretaris@voc-handbal.nl