“We hebben aangetoond dat we dat kunnen bespelen” – Handbal Inside

By 4 mei 2019Nieuws

“We hebben aangetoond dat we dat kunnen bespelen” – Handbal Inside

“We hebben aangetoond dat we dat kunnen bespelen” – Handbal Inside

VOC kan in mei de derde landstitel op rij oppikken. Nikita van der Vliet (19) en consorten ontmoeten in de best-of-three om de titel Quintus. De jonge lijnspeelster heeft vertrouwen. 

Een kleine maand geleden rekende VOC in de halve eindstrijd af met VZV. “Alweer een tijdje geleden. Terwijl Quintus nog in Europa en de bekerfinale in actie kwam”, merkt Van der Vliet toe. “We hebben in de midweek zwaarder getraind, omdat we in de weekenden geen wedstrijden speelden.”

Van der Vliet gelooft niet dat VOC uit ritme is geraakt. “We hebben niet voor niets de reguliere competitie aan kop afgesloten”, klinkt het overtuigend. Afgelopen zomer moest de landskampioen uit Amsterdam bekende koppen door jeugdig talent vervangen. “Dat liep in het begin best stroef. Gaandeweg de competitie zijn we echt goed gaan spelen.”

Titel
De Supercup moest VOC nog aan Quintus laten. In competitieverband boekten de Amsterdammers twee zeges op de aanstaande opponent. “Er is hard getraind. Jonge en gretige speelsters hebben een stap gemaakt. Ik had aan het begin van het seizoen niet gedacht dat we zouden staan waar we nu staan”, is Van der Vliet opgewekt.

“EEN GEVAARLIJKE PLOEG, MAAR GEBLEKEN IS DAT ZE ONS WEL LIGGEN”

De tegenstander uit Zuid-Holland tankte afgelopen weekend vertrouwen door de bekerfinale te winnen. Voor het eerst in zeven jaar moet VOC niet langs Dalfsen, maar Quintus in de eindstrijd. Van der Vliet: “Een gevaarlijke ploeg, maar gebleken is dat ze ons wel liggen. Ze zijn groot, spelen fysiek handbal. We hebben aangetoond dat we dat kunnen bespelen.”

Titel
“Het wordt mijn derde finale om de landstitel, maar deze toch voelt anders”, gaat ze verder. De jeugdinternational moest de vertrokken Dominique Koppe (Dalfsen) op de lijn vervangen. “Ik heb het gevoel dat ik dit seizoen echt veel heb kunnen bijdragen. Ik heb meer speelminuten dan ooit gemaakt.”

Op 5 mei opent de titelstrijd in de hoofdstad. Een week later is de tweede partij in Kwintsheul. Bij een gelijke stand wordt een beslissend derde duel afgewerkt in de hal van VOC.

Foto: Jaap van der Pijll

Source: www.handbalinside.nl/we-hebben-aangetoond-dat-we-dat-kunnen-bespelen/