• Maak voor elk kind sporten mogelijk

  7 jun 2024
 • Maak Sport en Cultuur Mogelijk voor Elk Kind

  Wist u dat uw kind, ondanks financiële beperkingen, toch kan deelnemen aan sport- en cultuuractiviteiten? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Amsterdam biedt de mogelijkheid voor kinderen van ouders met een smalle beurs om lid te worden van een sportvereniging of deel te nemen aan culturele activiteiten.

  Wat is het Jeugdfonds Sport & Cultuur?

  Het Jeugdfonds Sport & Cultuur ondersteunt gezinnen met beperkte financiële middelen door de kosten van sport- en cultuuractiviteiten voor kinderen te vergoeden. Zo kunnen alle kinderen genieten van de voordelen van sport en cultuur, zoals sociale interactie, persoonlijke ontwikkeling en plezier.

  Voor wie is het Jeugdfonds bedoeld?

  Het fonds is bedoeld voor kinderen en jongeren tussen de 4 en 18 jaar oud uit gezinnen waar thuis weinig geld is. De bijdrage kan worden gebruikt voor sportactiviteiten zoals voetbal, dansen, judo of zwemmen, maar ook voor culturele activiteiten zoals muziekles, theater of beeldende kunst.

  Hoe werkt het?

  1. Aanmelding: U kunt uw kind aanmelden via een intermediair zoals een leerkracht, buurtsportcoach, jeugdhulpverlener of een maatschappelijk werker.
  2. Vergoeding: Het Jeugdfonds betaalt de contributie of het lesgeld direct aan de sportvereniging of culturele instelling.
  3. Starten: Uw kind kan snel beginnen met de gekozen activiteit.

  Waarom kiezen voor het Jeugdfonds?

  • Toegankelijkheid: Het fonds maakt het mogelijk dat elk kind, ongeacht de financiële situatie thuis, kan deelnemen aan sport en cultuur.
  • Ontwikkeling: Deelname aan sport en cultuur draagt bij aan de lichamelijke, sociale en emotionele ontwikkeling van kinderen.
  • Gemeenschap: Door lid te worden van een vereniging of club, krijgen kinderen de kans om nieuwe vrienden te maken en een gevoel van verbondenheid te ervaren.

  Meer Informatie

  Wilt u meer weten over hoe u gebruik kunt maken van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Amsterdam? Bezoek de website voor meer details en om te zien hoe u uw kind kunt aanmelden: Jeugdfonds Sport & Cultuur Amsterdam.