• Scheidsrechters

   

  Al jaren kampt ook VOC met een tekort aan (Bond)scheidsrechters. Met veel kunst en vliegwerk zijn wij in staat om aan onze leverplicht te voldoen.

  Om in de toekomst eenvoudiger aan onze leverplicht te kunnen voldoen is het volgende stappenplan opgesteld:

  • B-jeugd verplicht deel laten nemen aan opleiding “jeugdscheidsrechter”;
  • Menu-item plaatsen op onze website over de scheidsrechtersopleiding;
  • Ouders, verzorgers en ex-handballers of handballers met langdurige blessures, persoonlijk benaderen om bondsscheidsrechter te worden;
  • Clubleden die zich ernstig misdragen, verplichten, als sanctie, de scheidsrechter cursus te volgen.

  Cursus:

  Jaarlijks zal VOC een (jeugd) scheidsrechtersopleiding verzorgen. De opleiding is volgens het e-learning model en is geheel gratis. 2 ervaren en daartoe geautoriseerde scheidsrechters zullen de groep begeleiden.De cursus wordt gehouden in de kantine van sporthal Elzenhagen en altijd na een van de trainingen van de B-jeugd.

  De cursus duurt 3 avonden en per avond maximaal 75 minuten.Drinken en een kleine snack wordt door de vereniging verzorgd.De cursist dient zelf een laptop/tablet mee te nemen. Goede Wifi is aanwezig.

  Deelname:

  Speelsters die spelen in de B jeugd van VOC zijn verplicht de cursus te volgen. Alle andere leden en/of ouders/verzorgers/belangstellenden kunnen deelnemen op vrijwillige basis.

  Na de Cursus:

  De opleiding wordt afgesloten met een theoretische proeve van bekwaamheid. Na het behalen van deze proeve van bekwaamheid ontvangen de jeugdscheidsrechters van de vereniging:

  • Zwart shirt met de tekst ‘jeugdscheidsrechter’
  • Gele, rode en blauwe kaart
  • Fluit, wedstrijdkaarten en een pen

  Vervolgens zullen de cursisten wedstrijden gaan fluiten van de VOC E en D jeugd. Dit mag solo maar duo’s zijn ook toegestaan. De jeugd scheidsrechters worden bij deze wedstrijden ondersteund door een mentor (=ervaren scheidsrechter)

  Wanneer de jeugdscheidsrechter daar aan toe is mag deze, uitsluitend in duo’s, ook wedstrijden van de C-jeugd fluiten. Dit is ter beoordeling van de mentor.

   Vervolg:

  Wanneer een jeugdscheidsrechter de 16-jarige leeftijd heeft of heeft bereikt dan kan worden ingeschreven voor de cursus ‘Bondsscheidsrechter’, S2. De kosten van deze cursus zullen volledig voor rekening van VOC zijn. 

  Tijdens het volgen van deze cursus zal de jeugdscheidsrechter al aangemerkt worden als bondsscheidsrechter. De scheidsrechter telt dan mee in de leverplicht van de vereniging. 

  De vereniging verzorgd een scheidsrechtertenue inclusief tas en trainingspak. (tas en trainingspak kunnen voorzien zijn van logo’s/namen van verenigingssponsoren.

  Wanneer het NHV geen begeleiding kan verzorgen van deze ‘jonge’ bondsscheidsrechter, zal VOC dit zo goed mogelijk zelf verzorgen. Alle thuiswedstrijden die worden gefloten zullen worden opgenomen, zodat de beelden achteraf besproken kunnen worden met de (VOC) mentor.

  Vergoedingen:

  Tijdens de opleiding tot jeugdscheidsrechter zijn koffie, thee, water of een frisdrank, voor de deelnemers gratis. Elke jeugd/bondsscheidsrechter ontvangt 2 consumpties, wanneer een thuiswedstrijd wordt gefloten.

  Bondsscheidsrechters ontvangen per gefloten wedstrijd reiskostenvergoeding op basis van €0,19/km en daarnaast een vaste vergoeding per wedstrijd (op dit moment € 10,-)